Optima Networks nieuwe distributeur Edgewater Wireless

Optima Networks BVBA nieuwe distributeur Edgewater Wireless

 

Evolve Services heeft met Optima Networks BVBA een nieuwe distributiepartner voor Edgewater Wireless opgetekend voor de Benelux markt. Optima, met een sterke thuisbasis in België zal als eerste distributeur op het Europese vasteland de ambities en groei van Edgewater’s innovatieve WiFi3 technologie vormgeven.

Optima Networks heeft een focus op state-of-the-art netwerk producten en voorziet hiermee resellers van de juiste middelen om netwerken te leveren met een sterk verbeterde performance. Het bedrijf werkt samen met leidende netwerk fabrikanten, waarmee zij een hoogwaardig en kwalitatief portfolio op hebben gebouwd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen (België) van waaruit zij resellers bedienen over meerdere Europese landen.

Benoit Bergers, CEO van Optima Networks over de samenwerking:

Optima is zeer verheugd om in samenwerking met Edgewater Wireless haar WiFi3™ en producten aan onze klanten en partners te presenteren. Als expert op het gebied van networking erkennen wij de alsmaar groeiende problematiek rond WiFi interferentie en netwerk congestie, een probleem waar alle leidende WiFi fabrikanten mee kampen. Edgewater Wireless WiFi3™ Multi-Channel Single-Radio (MCSR) oplossing lost deze hardnekkige problemen op voor netwerk eigenaren en beheerders.

Onze klanten vertrouwen op ons voor het vinden van nieuwe, innovatieve, wireless producten en oplossingen en dat is dan ook precies wat wij doen met de toevoeging van Edgewater Wireless aan ons portfolio. De prestaties van de huidige generatie WiFi netwerken neemt sterk af door alsmaar toenemend data verkeer en interferentie, en de WiFi3™ technologie is de enige oplossing welke in staat is om gelijktijdig capaciteit te leveren over meerdere kanalen op een en dezelfde radio, dit is in onze ogen cruciaal om de actuele problemen rond hoge densiteit netwerken op te lossen.

WiFi3™ is ontworpen om kritische problemen rond draadloze (WiFi) netwerken op te lossen – interferentie en hoge densiteit. WiFi3™ is de enige draadloze MCSR technologie welke op meerdere, gelijktijdige, kanalen kan zenden en ontvangen vanuit één enkele WiFi radio. Edgewater’s technologie is gepositioneerd om de manier waarop draadloze netwerken worden ontworpen te revolutioneren, binnen en buiten het gelicenseerd spectrum. Hiermee is zij klaar voor OFDM applicaties en opkomende standaarden zoals 5G. De gepatenteerde oplossing is in te zetten als stand-alone network product (indoor en outdoor access points) maar ook als OEM oplossing voor selecte partners.

Andrew Skafel, President en CEO van Edgewater Wireless over de samenwerking:

Edgewater Wireless blijft haar aanwezigheid in Europa en daarbuiten uitbreiden met het opzetten van een sterk partner ecosysteem. Optima Networks is hierin cruciaal omdat zij een nieuwe opening creëren in met name de Benelux markt. We zijn dan ook zeer verheugd dat zij hebben gekozen voor onze innovatie WiFi technologie en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Door samen te werken met Optima hebben we een progressieve partner toe kunnen voegen aan ons distributiekanaal. Een partner met uitgebreide ervaring als het gaat om het tijdig identificeren en positioneren van nieuwe en innovatieve WiFi oplossingen. Edgewater is dan ook zeer optimistisch en enthousiast om gezamenlijk nieuwe groei in de Europese regio te realiseren.

 

Heeft u vragen over deze nieuwe samenwerking, of interesse in de oplossingen van Edgewater Wireless? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden rond deze innovatieve WiFi oplossing.