Edgewater Wireless kiest voor Evolve Services

Edgewater Wireless Systems en Evolve Services zijn per 6 juni 2016 een partnerovereenkomst aangegaan waarin zij hun onderlinge samenwerking bekrachtigen. Evolve zal hierbij de rol aannemen van lokale vertegenwoordiger en Edgewater Wireless ondersteunen bij haar toetreding de Europese markt.  

Nieuwe kansen voor de WiFi markt

Met de producten van Edgewater brengt Evolve een heuse gamechanger naar Europa. Edgewater lost met haar producten en gepatenteerde WiFi3 technologie het probleem op dat alle WiFi netwerken in feite radio technisch onstabiel zijn.  Elk ander wifi netwerk moet namelijk dynamische aanpassingen doen op radioniveau vanwege naburige AP’s en andere radiobronnen. Edgewater deelt het radiosignaal anders in, terwijl compatibiliteit met standaardgebruikers devices gehandhaafd blijft. Door de Edgewater algoritmes in de AP’s, stijgt de throughput met 20 tot 50 maal ten opzichte van concurrentie.

Sander van den Nieuwenhuijzen, Managing Partner bij Evolve Services over Edgewater Wireless:

De Edgewater Wireless oplossingen zijn vanaf de basis opnieuw ontwikkelt. Hun gepatenteerde technologie geeft niet alleen antwoord op de behoefte van vandaag en morgen, maar zorgt er ook voor dat het netwerk klaar is voor de komende generatie gebruikers en devices.

Andrew Skaffel, Edgewater Wireless en Niels Aarts Evolve Services

Andrew Skaffel, Edgewater Wireless en Niels Aarts, Evolve Services

Andrew Skaffel, President & CEO bij Edgewater Wireless Systems over de samenwerking:

Evolve is de juiste partner om een antwoord te geven op de groeiende vraag naar onze high density wireless oplossingen in Europa. Het Evolve team heeft een sterk trackrecord en ervaring met succesvolle introducties van onder andere Xirrus en Meraki in deze markt. Hiermee hebben zij bewezen in staat te zijn innovatieve WiFi producten te positioneren en vermarkten in de regio. Wij geloven dat Evolve de juiste partner is in een markt waar problemen op het gebied van storing en capaciteit steeds vaker de kop opsteken, en onze oplossingen het best tot hun recht komen.

Niels Aarts, Managing Partner bij Evolve Services over de kansen met Edgewater Wireless:

Evolve staat bekend voor haar oog voor innovatieve en disruptieve producten. Wij geloven dat Edgewater Wireless voor een doorbraak kan zorgen in de IT-industrie met haar gepatenteerde WiFi apparatuur. Met Edgewater halen serviceproviders, integrators en eindgebruikers de volgende generatie WiFi in huis, tegen een betaalbare prijs.

Edgewater Wireless Systems Inc.

Edgewater is een fabrikant van draadloze netwerkinfrastructuren (WiFi netwerken) en opgericht in 1988 door Edgewater Computer Systems. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ottawa, Canada en genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Naast het hoofdkantoor heeft de organisatie met verkoopkantoren in de UK, Brazilië, Peru, Azië en Amerika een wereldwijd distributienetwerk.

Edgewater Wireless revolutioneert de markt voor draadloze (WiFi) netwerken met haar gepatenteerde WiFi3 technologie en next generation access points. Aan de basis van deze technologie (met meer dan 20 patenten) ligt een investering van $50 Miljoen.

Met een rijk patenten portfolio, en een aantal van s ‘werelds meest getalenteerde engineers, ontwikkelt Edgewater draadloze netwerkapparatuur voor high density omgevingen. De producten van Edgewater zijn inzetbaar over een breed scala aan sectoren en kunnen ingezet worden onder de meest uitdagende omstandigheden. Het resultaat? Ongeëvenaarde prestaties tegen een betaalbare prijs.

WiFi3 voor High Density omgevingen

De WiFi producten van Edgewater zijn allen uitgerust met de gepatenteerde WiFi3 technologie om de juiste prestaties te leveren voor de komende generatie gebruikers en devices. Dit als antwoord op de toenemende vraag naar robuuste, betrouwbare en betaalbare netwerken in een van s ‘werelds snelst groeiende domeinen; WiFi.

WiFi3 is buiten traditionele netwerkomgevingen uitermate geschikt voor omgevingen met grote groepen gebruikers (high density omgevingen) vanwege haar architectuur en unieke features. Onderstaande video beschrijft de werking en mogelijkheden van Edgewater ‘s WiFi3 technologie.

 

 

Sander van den Nieuwenhuijzen, Managing Partner bij Evolve Services over WiFi3:

Waar veel netwerkfabrikanten ervoor kiezen om binnen hun producten te sub-optimaliseren op IP-niveau heeft Edgewater haar radio’s volledig opnieuw ontworpen. Deze aanpak zorgt ervoor dat problemen op het gebied van interferentie en capaciteit verleden tijd zijn.

Meer informatie over de werking van WiFi3 is hier te vinden.

Evolve Services

Evolve Services zet haar business development diensten in om Edgewater Wireless onder de aandacht brengen bij ICT-serviceproviders, resellers en eindgebruikers. Vanuit haar vestiging in Eindhoven zal Evolve in naam van Edgewater een breed scala aan activiteiten opzetten om een succesvolle toetreding tot de Europese markt te verzorgen.

De activiteiten welke Evolve voor haar rekening neemt zijn het verwerven van lokale resellers, positioneren van de oplossing, ontwikkelen van referentieklanten en ondersteunen van de partners bij (pre)sales activiteiten.

Het gehele Evolve team kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking en heeft, gelet op het onderscheidend vermogen van Edgewater en de actuele behoefte in de markt, alle vertrouwen in een succesvolle toekomst!

 

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over deze partnership of interesse heeft in de diensten en producten van Evolve Services of Edgewater Wireless.