Ucopia kiest voor Evolve Services

Evolve Services en Ucopia Communications zijn per 23 december 2014 een partnerovereenkomst aangegaan waarin zij hun onderlinge samenwerking verder intensiveren. Nadat Evolve Mobile eerder dit jaar de captive portal oplossing van Ucopia heeft opgenomen in haar portfolio worden nu ook de dienstverlening van zustermaatschappij Evolve Services ingezet om deze innovatieve oplossing verder onder de aandacht te brengen op de Europese markt.

Ucopia

Na gestart te zijn in 2002 heeft Ucopia zich bewezen als onmisbare schakel in het on-boarding proces van (guest) WiFi netwerken. De captive portal oplossingen van Ucopia maken het voor gebruikers van WiFi netwerken mogelijk om snel, efficiënt en veilig te verbinden met het netwerk. Daarnaast heeft de aanbieder van het WiFi de mogelijkheid om de beschikbare internet capaciteit te verdelen, het aanmeldproces te automatiseren en krijgt deze inzicht in het gebruik en het surfgedrag van de gebruikers. De captive portals van Ucopia zijn in meerdere varianten en formaten verkrijgbaar en zijn wereldwijd reeds bij meer dan 7500 klanten en op meer dan 10.000 locaties in gebruik. In 2013 alleen al zijn er meer dan 140 miljoen verbindingen gerealiseerd via de portals van Ucopia.

Toepassing

Door de toenemende groei van mobiele technologie zien bedrijven het WiFi gebruik steeds verder oplopen. Waar het oorspronkelijk ging om laptops van medewerkers (kantoorautomatisering) is de herkomst en samenstelling sterk veranderd in de afgelopen jaren. Smartphones en tablets maar ook gasten maken steeds vaker onderdeel uit van de gebruikersgroep. Dit zorgt ervoor dat de diversiteit van het internetgebruik verder toeneemt. De afnemers van Ucopia’s producten zijn dan ook niet langer uitsluitend enterprise klanten maar ook te vinden in B2C sectoren waar Guest WiFi een belangrijke rol heeft. Denk hierbij aan evenement locatieshotels, openbaar vervoer, stadscentra en het onderwijs. De lijst met referenties is dan ook eindeloos met grote stadions, hotelketens, universiteiten en steden door heel Europa.

Evolve Services

De toenemende interesse in goede WiFi oplossingen en de leidende rol van de Ucopia op het gebied van WiFi on-boarding en distribution waren voor Evolve Mobile eerder al reden om het product in haar portfolio op te nemen. Onderlinge ervaringen, successen en reacties vanuit de lokale markt hebben er toe geleid dat beide partijen inmiddels overeen zijn gekomen dat Evolve Mobile middels Evolve Services een prominentere rol gaat vervullen in de Benelux met de inzet van haar business development services.

Sander van den Nieuwenhuijzen (partner bij Evolve Mobile) over deze keuze:

Met onze jarenlange ervaring op het gebied van WiFi inrichting en exploitatie was Ucopia voor ons al langere tijd juiste keuze als het gaat om captive portals. Alhoewel steeds meer bedrijven WiFi aanbieden is de kwaliteit, eenvoud en veiligheid vaak onder de maat.

De toenemende wensen, eisen en het gebruik maken dat aanbieders zullen moeten blijven investeren in een goed WiFi netwerk, voor medewerkers en bezoekers. Ucopia zorgt er met beperkte aanpassingen voor dat bestaande netwerken eenvoudige ge-upgrade kunnen worden en nieuwe netwerken voldoen aan de wensen van deze tijd.

Evolve Services

Naast adviseur en leverancier op het gebied van mobiele oplossingen heeft Evolve met haar business development services alle expertise in huis bedrijven te ondersteunen bij hun ontwikkeling op commercieel vlak, deze diensten worden aangeboden onder het label Evolve Services. Onderdeel hiervan zijn marketing, sales en business development diensten waarbij lokale kennis gecombineerd wordt met professionele expertise.

De prettige samenwerking met Evolve Mobile heeft Ucopia doen besluiten hier verder gebruik van te maken. Als lokale vertegenwoordiger van haar oplossingen zal Evolve Services handelen als aanspreekpunt maar ook ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van nieuwe opportunities. Specifiek zal Evolve Services de inrichting van zowel het distributie als het verkoopkanaal van Ucopia voor haar rekening nemen waarbij zij actief op zoek gaan naar distributeurs, resellers en eindgebruikers.

 

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen beide partijen of onze diensten, neem dan gerust contact met ons op.